Menu Color:
Main Color:
Käyttäjätunnus esim: Virtanen Ville
Salasana esim: 000999
  Kirjautumisohjeet

Huomenna

Huomenna on Kalevalan ja suomalaisen kulttuurinpäivä, jota vietetään Suomen kansalliseepos Kalevalan kunniaksi. Suomen kansallisrunoilija Elias Lönnrot allekirjoitti ja päiväsi Kalevalan ensimmäisen version – Vanhan Kalevalan – esipuheen helmikuun 28. päivänä vuonna 1835.

Huomenna tulee kuluneeksi tasan 11 vuotta Lahden maailmanmestaruushiihtojen dopingskandaalin ensimmäisestä päivästä, jolloin neljä suomalaista maastohiihtäjää Harri Kirvesniemi, Mika Myllylä, Milla Jauho ja Virpi Kuitunen kärysivät hemohesin käyttämisestä.

Huomenna algerialainen maileri Noureddine Morceli viettää 42-vuotissyntymäpäiväänsä. Juoksu-uransa aikana Morceli voitti 1500 metrillä olympiakultaa Atlantassa ja maailmanmestaruuden Tokiossa, Stuttgartissa ja Göteborgissa. Eurooppalaisen mailin Morceli taittoi parhaimmillaan 3 minuuttiin 27 sekuntiin 37 sadasosasekuntiin. Hyvää syntymäpäivää.

Huomenna estejuoksijat ja maratoonarit viettävät hiljaisen hetken Chris Brasherin muistolle. Christopher William Brasher voitti olympiakultaa 3000 metrin estejuoksussa Melbournen olympialaisissa, mutta hänet muistetaan ehkä parhaiten Roger Bannisterin juokseman haamumailin ensimmäisenä jäniksenä ja Lontoon maratonin toisena perustajajäsenenä.

Huomenna veitsi viiltää ja taltta kaivertaa vasemman jalkani akillesjännettä ja kantaluuta, kun Sakari Orava operoi jalkani Turun NEO-sairaalassa. Leikkauksesta herättyäni on edessäni jälleen puolen vuoden kuntouttaminen. Kun lehdet syksyllä putoilevat puista, on viimeisen hyökkäyksen aika kohti täysipainoista kivutonta juoksuharjoittelua.

Huomenna olen helpottunut. Marraskuun alusta lähtien kokemani päivittäinen kipu päättyy helmikuun lopussa, kun puolentoista vuoden aikana vasemman jalkani akillesjänteen ja kantaluun ympärille hiljalleen kertynyt kipua tuottava rusto poistetaan ja mahdollinen jännerepeämä parsitaan.

Huomenna on Onnin nimipäivä. En usko onnen tai epäonnen olemassaoloon, vaan uskon jokaisen olevan oman onnensa seppä. En ajattele olleeni epäonnekas viimeisten kahden vuoden ja kahden kuukauden aikana, vaan ajattelen, että itse olen kuoppani kaivanut ja itse minun on sieltä noustava.

Huomenna minä tarvitsen voimaa. Voimaa arkiseen aherrukseen, voimaa yksitoikkoiseen kuntouttamiseen ja voimaa olla kärsivällinen, kurinalainen ja nöyrä, jotta vammakierteeni viimein loppuisi.

Huomenna suomalainen kestävyysjuoksu ei menetä mitään merkittävää jos kilpajuoksu-urani päättyy. Jälkiviisaasti ajatellen ehkä paras tekoni suomalaiselle kestävyysjuoksulle on ollut se, että alakouluikäisenä juoksutin leikin varjolla leikki-ikäistä sisartani kotitalomme pihalla. Hippa on hapokasta.

Huomenna minä olen vedenjakajalla. Elämänkaaren kolmannen vuosikymmenen läheisyydessä ei ole vielä liian myöhäistä kääntää tuulenhalkaisijaa kohti uusia haasteita. Aamen.  

Kommentti

Kommentoi »

  Kirjoita kommentti

   [Voit lähettää kommentin myös painamalla Ctrl+Enter]
  1. Re: Mihin aikaan aamulenkille?

   en tarvi aamulla tunnin lenkille tankkauksia..pari lasia vettä ja mahdollisesti banaanin puolikast t...

   --pekkis

  2. Re: Usain Boltin Charmi

   Heips!Itse en pidä Boltin maneereista. Tiedän, että moni pitää. Makuasia.Olen lähinnä miettinyt, mik...

   --Reader

  3. Re: Lyhyesti virsi kaunis

   Et kerro lainkaan, oletko vahvistanut akillesjänteen ympäristön lihaksia. Lääkärit määräävät yleensä...

   --JL

  4. Re: Usain Boltin Charmi

   Pakko kommentoida tätä vielä näin myöhässä (vaikka tuskin moni enää tätä lukee ja muut kommentoijat...

   --Katja

  5. Re: Lyhyesti virsi kaunis

   Älä lopeta Mikko!

   --MT

  6. Re: Usain Boltin Charmi

   Mielestäni on hyvä, että urheilukentillä on Boltin kaltaisia velikultia. Boltin leikkisyys ei vähenn...

   --Lenkkari

  There are no tags.