maanantai , 1 kesäkuu 2020
361° Feisu

361° FEISU

Juoksija-lehden testiarvio

361° Feisu on piristävä uutuus juoksukenkämarkkinoilla. Feisu on puhdasverinen erittäin kevyt kisa- ja vauhtikenkä. Se on askeettisuudessaan mainio kenkä: kengässä on kaikki tarpeellinen, muttei mitään ylimääräistä.
Feisun iskunvaimennus on varsin niukka, mutta kisakengäksi normaali. Iskunvaimennus kestää aivan eliittijuoksijoilla jopa maratonille asti, mutta valtaosalle juoksijoista maksimissaan 10 kilometrin matkoille. Kenkä vaatii puhdasta askellusta ja hyvää iskunkestävyyttä, joten kokemattoman ei kannata yrittää juosta näillä kengillä liian pitkiä matkoja.
Kengät ovat varsin kiertolöysät eivätkä juurikaan ohjaa askelta. Toisaalta kenkien pohja on ehkä aavistuksen normaaleja kisakenkiä leveämpi, mikä antaa askeleelle aavistuksen enemmän tukea. Kisakengäksi Feisun kiertojäykkyys on oikein sopiva, mutta kaikkein kovimpiin ratavääntöihin kenkä voi olla hieman liian heppoinen.
Kengän droppi on reilu 9 mm, mikä laajentaa kengän potentiaalista käyttäjäkuntaa sekä antaa kengälle laajemman käyttöalueen juoksumatkojen osalta.
Feisu on hyvin istuva, askeettisen yksinkertainen kenkä. Kengän varvasosa on kisakengäksi poikkeuksellinen leveä ja korkea. Varvastilaa on siis runsaasti kaikkiin suuntiin. Kaikkein kapeajalkaisimmille ei kenkää voi suositella, sillä kiristettäessä kenkä jalkaan sopivaksi voi kengän päälikangas rypistyä kurttuun ja hiertää. Sen sijaan leveäjalkaisille juoksijoille Feisu tuo taatusti tervetullut lisä varsin niukkaan leveiden kisakenkien valikoimaan.
Kengän juoksutuntuma on maanläheinen ja tunnokas. Pohjan kuviointi ja materiaali antaa hyvän tunteen juoksualustasta ja pito on mainio, niin asfaltilla kuin hiekallakin. Kengän päkiä on tunnokas ja taipuu herkästi askeleen mukana.
361° Feisu sopii hyvin vetoharjoituksiin sekä kisakäyttöön varsin laajalle käyttäjäkunnalle. Kuten monilla kisakengillä, myös Feisulla vaaditaan juoksijalta varsin puhdasta askelta sekä iskunkestävyyttä. Kun nämä asiat ovat kunnossa, on Feisu hyvä valinta. Kengän varvasosan normaalia suurempi väljyys kannatta kuitenkin sovittaa omaan jalkaan, ennen kuin ostaa tämän tossun.

Sopii Kisa- ja vauhtikengäksi puhtaasti askeltavalle.
Plussaa Keveys, yksinkertainen rakenne
Miinusta Kengän etuosa voi olla liian löysä ja leveä kapeajalkaiselle

 

Tekniset tiedot

Kengän tuki Neutraali
Vaimennus Hyvä kisakengäksi
Kiertojäykkyys Kohtalaisen vahva kisakengäksi
Käyttötarkoitus Kisoihin ja vauhtiharjoituksiin
Suositushinta
Droppi 12 mm
Paino Miesten 199 g (keskikoot)

Tarkista myös

Fartlek – nauti vauhdista!

Kaipaatko juoksulenkkeihisi monipuolisuutta ja vaihtelua tasavauhtiseen menoon? Entä haluatko toteuttaa omia mieltymyksiäsi ilman tiukkoja ja …

Vastaa

X