torstai , 9 heinäkuu 2020
Adidas Solar Glide

ADIDAS SOLAR GLIDE

Juoksija-lehden testiarvio

Adidas Solar Glidesta löytyy monia tuttuja Adidaksen ominaisuuksia ja rakenteita: boost-välipohja, torsion-tuki, Continental-ulkopohjakumi sekä Solar-mallistolle tyypilliset päällisrakenne ja kantapää sekä sivuttaistuet. Voisi sanoa, että kengässä on hieman pronaatiotukea, vaikka valmistaja ei sitä tuokaa esille. Kiertojäykkyyttä on jonkin verran.
Kokonaisuus ei kuitenkaan toimi tässä kengässä yhtä hyvin kuin se voisi parhaimmillaan toimia. Solar Glidessa on ilmeisesti pyritty saamaan hieman huokeammalla hinnalla (149 e) mukavaa pehmeyttä ja tuntumaa pienimuotoiseen juoksulenkkeilyyn.
Koekäytössä boost-vaimennusta oli runsaasti. Solarboost-malliin verrattuna tämä on kankeampi kenkä. Askel ei rullaa parhaalla tavalla. Tasainen pohja ja kengän varsin massiiviset materiaalit voivat olla yksi syy tähän.
Varvasosa tuntuu Solarboostin tapaan leveähköltä. Välipohja ja ulkopohja ulottuvat leveälle, mikä vakauttaa päkiää. Päällinen on laadukas, saumaton ja mukava.
Pieni erikoisuus: Iltissä oleva nauhoituksen lenkki ei ole keskellä vaan hieman sivummalla. Hyvä oivallus. Ainakin helpottaa riisuessa kengän nauhojen löysäämistä.

Sopii Leveäjalkaiselle, hyvää vaimennusta ja pehmeää tuntumaa kaipaavalle.
Plussaa Vaimennus, pientä kiertotukea.
Miinusta Ominaisuuksia on, mutta kokonaisuus kömpelö.

Tekniset tiedot

Kengän tuki Neutraali ja lievä pronaatiotuki
Vaimennus Hyvä
Kiertojäykkyys Melko vahva
Käyttötarkoitus Harjoituskenkä
Suositushinta 149 e
Droppi 10 mm
Paino Miehet 318 g (keskikoot)

Tarkista myös

Työkaluja vauhtivetoihin

Intervalliharjoittelussa on monia mahdollisuuksia. Tässä muutamia huippujuoksijoiden malleja, joita myös kuntoilijan on helppo käyttää hyödykseen. …

Vastaa

X