torstai , 9 heinäkuu 2020

ASICS GEL DS TRAINER 24

Juoksija-lehden testiarvio

Gel DS Trainer on Asicsin perinteinen kevyt (244 g) harjoituskenkä, nyt jo 24:s päivitys menossa.

Malli on monipuolinen, sillä monet kuntoilijat käyttävät sitä kisakenkänä. Hyvän juoksutuntuman ja askelrullauksen ansiosta kilpajuoksijat käyttävät DS Traineria erilaisissa vauhtiharjoituksissa, niin pitkissä tempojuoksuissa kuin nopeusvedoissa. Kenkä sopii myös ympärivuotiseen käyttöön rankoissakin säätiloissa ja alustoilla.

DS Trainer on suhteellisen kiertojäykkä kannasta ja keskiosasta. Kilpakenkämäinen notkeus löytyy vasta etuosasta. Välipohja on kaksiosainen. Ulkopohjassa on haettu keveyttä ja laitettu painoa lisäävää kumia vain kriittisiin paikkoihin. Päkiäosan pieniä nappuloita on tiheästi ja ne ovat hyvin pitäviä, myös erilaisilla alustoilla.

Päällinen on muuttunut verkkomaiseksi, tässä tapauksessa se on tyylikästä kudontaa. Etuosastaan päällinen tuntuu liiankin joustavalta varsinkin vauhdin kasvaessa, jos juoksija kaipaa tukea myös tässä ominaisuudessa. Iltti on hieman paksumpi kuin ihan kisakengissä, ja nauhoitus on yksinkertaisen toimiva.

Muuten ”Dessin” tuenta ja istuvuuden muotoilu ovat varsin lieviä, joten moni juoksija voi kokea kengän liian lättänäksi ja elottomaksi.

Sopii Vauhti- ja kisakengäksi monipuolisiin olosuhteisiin ja erilaisille alustoille. Antaa jonkin verran myös tukea, vaikka onkin kevyt kenkä.
Plussaa Keveys, yksinkertainen rakenne.
Miinusta Malli on luoteeltaan ja rakenteeltaan neutraali, mikä ei miellytä kaikkia juoksijoita.

 

Tekniset tiedot

Kengän tuki Lievä
Vaimennus Hyvä kisakengäksi
Kiertojäykkyys Kohtalaisen vahva kevyeksi harjoituskengäksi
Käyttötarkoitus Vauhtiharjoituksiin ja kisoihin
Suositushinta
Droppi 8 mm
Paino Miesten 244 g (keskikoot)

Tarkista myös

Työkaluja vauhtivetoihin

Intervalliharjoittelussa on monia mahdollisuuksia. Tässä muutamia huippujuoksijoiden malleja, joita myös kuntoilijan on helppo käyttää hyödykseen. …

Vastaa

X