torstai , 9 heinäkuu 2020
Brooks Ghost 11

BROOKS GHOST 11

Juoksija-lehden testiarvio

Brooksin Ghost on tarkoitettu neutraalisti askeltavalle. Yksinkertaisessa rakenteessa välipohja on yksivahvuinen ja päällinen sukkamaisesti kudottu. Nauhoitus on pitkä. Kantakuppi vahvan oloinen.
Ghost sijoittuu kilpailtuun kategoriaan, jossa samantyyppisiä kenkiä ovat Saucony Ride, Nike Pegasus, Mizuno Wave Rider ja ASICS Cumulus.
Brooksin Glyceriniin verrattuna Ghost on aavistuksen notkeampi ja piirun vauhdikkaampi.
Testijuoksijamme kehui Ghostia peruslenkkariksi – sanan positiivisessa merkityksessä.
Kenkä antaa peruslenkeille juuri sopivan runsaan vaimennuksen, joka riittää ainakin keskipainoisille saakka, jopa painavimmille juoksijoille. Juoksutuntuma on riittävän eläväinen ja tämä houkuttelee, jos nyt ei kiihdyttelemään, niin lenkille ainakin.
Välipohja on hyvin yksinkertainen. Kannan ja päkiän tuntuma pelaa hyvin yhteen, vaikka droppia on niinkin paljon kuin 12 mm.
Ulkopohjassa nappuloiden välit ovat suuret, joten pohja ei ole herkkä keräämään kiviä ja muuta roskaa. Pohjassa on päkiän kohdalla kolme ”uraa”, jotka varmasti osaltaan pitävät päkiän rullaavuusfiiliksen ja notkeuden riittävänä.
Kantaosan yläreunat tuntuvat käteen paksuilta ja pehmeiltä ja hieman epäilyttäviltä. Juostessa toimii kuitenkin tosi hyvin, eli mukava ja tukeva.
Saumaton päällinen on todella mukava. Päällinen on myös todella tyylikäs.
Lestin leveys on mielestäni aika keskitasoa. Varvasosassa on ihan kärjessä pieni vahvike.
Ghost istuu hyvin kannasta ja keskiosasta. Nauhoitusta ei tarvitse säätää moneen kertaan. Iltti on kengän henkeen sopiva runsas ja paksuhko. Nauhat tekevät nauhoituksesta helppoa. Iltin ulkoreunassa oleva pieni nauhanpujotuslenkki on kiva yksityiskohta.
Kenkä on hienosti viimeistelty. Esimerkiksi nauhoituksen jokaisessa rei’ässä on reunus, joka tuo laatuvaikutelmaa.

Sopii Monipuolinen kenkä peruslenkeille.
Plussaa Istuvuus, vaimennus, laadukas peruslenkkari.
Miinusta Kengän varvasosa voi olla joillekin liian ahdas. Joku voi kaivata vahvempaa tukea päällisosaan.

Tekniset tiedot

Kengän tuki Neutraali
Vaimennus Hyvä
Kiertojäykkyys Kohtalaisen vahva
Käyttötarkoitus Harjoituskenkä
Suositushinta 160 e
Droppi 12 mm
Paino Miehet 290 g (keskikoot)

Tarkista myös

Työkaluja vauhtivetoihin

Intervalliharjoittelussa on monia mahdollisuuksia. Tässä muutamia huippujuoksijoiden malleja, joita myös kuntoilijan on helppo käyttää hyödykseen. …

Vastaa

X