torstai , 9 heinäkuu 2020
Brooks Levitate 2

BROOKS LEVITATE 2

Juoksija-lehden testiarvio

Brooks lanseerasi viime vuonna Bedlam- ja Levitate-mallit ns. energiaa palauttavina kenkinä. Bedlamissa (lue arvio tästä klinikasta) on pronaatiotukea, kun sisarmalli Levitate on neutraali. Kenkien ulkonäkö on ainakin tuore ja mielenkiintoinen.

Levitaten välipohja on yksiosainen. Päällinen on sukkamainen. Materiaaliltaan se on suurelta osin aika tavalla erilaista kuin yleensä kenkien verkkomaiset materiaalit.

Erikoisuutena on päällisen reunus, joka nousee hieman ylös sukkamaisesti ja jalkaa myötäilevästi.
Nauhoitus on pitkä. Iltti on sukkamaisesti osana päällisrakennetta, mikä parantaa varmaan istuvuutta.

Testikäytössä Levitaten iskunvaimennus tuntui hyvältä mutta kauttaaltaan myös varsin pehmeältä. ”Pitkillä lenkeillä ja väsyneillä jaloilla juostessa tätä arvostaa, mutta valitettavasti samaan aikaan kenkä on melko painava”, oli yhden testijuoksijamme kommentti.

Suhteellisen leveän lestin ja pohjan ansiosta kenkä on vakaa, mutta samalla monelle löysähkö. Kengän saa nauhoituksella kiristettyä, mutta keskiosassa ei ole mitään tukirakennetta. Muuten kenkä istuu jalkaan mukavasti.

Juoksutuntuma on hyvin vaimennettu, mutta raskas eikä kovin rullaava. Levitaten ja Bedlamin perinteistä melko poikkeavat mallit jakavat varmasti käyttäjien mielipiteet.

Sopii Hyvää vaimennusta ja pehmeää tuntumaa kaipaavalle. Suosii leveähköä jalkaa.
Plussaa Rohkea uutuus.
Miinusta Raskas, kallis.

Tekniset tiedot

Kengän tuki Neutraali
Vaimennus Hyvä
Kiertojäykkyys Melko vahva
Käyttötarkoitus Harjoituskenkä
Suositushinta 180 e
Droppi 8 mm
Paino Miehet 318 g (keskikoot)

Tarkista myös

Työkaluja vauhtivetoihin

Intervalliharjoittelussa on monia mahdollisuuksia. Tässä muutamia huippujuoksijoiden malleja, joita myös kuntoilijan on helppo käyttää hyödykseen. …

Vastaa

X