torstai , 9 heinäkuu 2020
Nike Zoom Vomero 13

NIKE ZOOM VOMERO 14

Juoksija-lehden testiarvio

Vomero on yksi Niken perusmalleista.
Vomeron iskunvaimennus hellii jalkaa: runsas, pehmeä ja myös kohtalaisen kimmoisa. Joillekin testijuoksijoistamme iskunvaimennus tuntui hieman upottavalta, varsinkin kannassa.
Päällinen on ohut eikä tue juuri jalkaa. Myöskään kengän sivussa ei ole tukirakenteita. Tuntuma onkin hieman löysä.
Vomero istuu kapeaan jalkaan mukavasti. Nauhoitus on erinomainen, ja keskiosasta kengän saa nauhoituksen avulla istumaan hyvin. Iltti on ohut ja lyhyt ja vaatii hieman asettelua.
Etuosa on saumaton eikä mikään häiritse. Kantapää on hyvin erikoinen: kantaosa kaartuu voimakkaasti yläosastaan ulospäin – se on Niken uutta aerodynaamista muotoilua.
Akilleksen molemmin puolin sekä sivussa olevat lisätyynyt lukitsevat kantapään kohtuullisesti paikalleen, mutta kaikilla testijuoksijoillamme kantapää ei istunut täydellisesti.
Vomero tarjoaa jälleen erittäin pehmeän juoksukokemuksen. Kenkä rullaa kohtalaisesti ja toimii parhaiten peruslenkeillä ja pitkiksillä, ei niinkään vauhtijuoksussa.
Vomerot ovat hyvä valinta jalkaan myös palauttavaan juoksuun väsyneille jaloilla. Tuntuma alustaan on heikko, Vomerolla astuu kuin ilmatyynyn päällä.

Sopii neutraalisti askeltavalle, runsasta ja pehmeää iskunvaimennusta kaipaavalle kevyille lenkeille ja koville alustoille.
Plussaa Monipuolisuus, sopii erilaisille käyttäjille. Istuvuus, mukavuus.
Miinusta Tukea ei löydy, jos sitä kaipaa.

Tekniset tiedot

Kengän tuki Neutraali
Vaimennus Hyvä
Kiertojäykkyys Keskimääräinen harjoituskenkään
Käyttötarkoitus Harjoituskenkä
Suositushinta
Droppi 10 mm
Paino Miehet 283 g (keskikoot)

Tarkista myös

Työkaluja vauhtivetoihin

Intervalliharjoittelussa on monia mahdollisuuksia. Tässä muutamia huippujuoksijoiden malleja, joita myös kuntoilijan on helppo käyttää hyödykseen. …

Vastaa

X