perjantai , 10 heinäkuu 2020
Villi ja vapaa – Saucony Freedom

SAUCONY FREEDOM 3

Kiertolöysä, neutraali ja notkea Saucony Freedom ei tukea anna, vaan jalka saa toimia juuri niin kuin nimi lupaa – vapaasti. Hauska, kivan vaivaton ja eloisa kenkä tuo välittömästi hymyn huulille.

Ruhtinaallisesti pehmustettu kantaosa istuu jämäkästi ja mukavasti. Nauhoitus on toimiva, ja keskiosastaan vahvistettu iltti varmistaa, etteivät nauhat pääse painamaan. Nauhat ovat paksut ja helppokäyttöiset. Varpaille on riittämiin tilaa ja varsin joustava päällinen lisää mukavuuden tunnetta.

PWRRUN+-materiaalia on annosteltu välipohjaan riittävästi, joten vaimennusta on useimmille tarpeeksi. Kimmoisuuskin on kohtuullisen hyvä. Hivenen hyllyvä juoksutuntuma saattaa pidemmän päälle kyllästyttää.

Vauhtijuoksuun moni kaipaisi napakkuutta ja tarkempaa juoksutuntumaa, ja pitkillä lenkeillä jalkaterän lihakset saattavat kuormittua liikaa, koska tossu ei anna minkäänlaista tukea. Plussaa puolestaan tulee mukavasti pyörähtävästä päkiäosasta sekä etuosassa alaspäin levenevästä ulkopohjasta, joka lisää vakautta. Muutama gramma on viilattu pois jättämällä ulkopohjan kumikerros karsituksi ja ohueksi. Se myös korostaa juoksutuntuman notkeutta.

Freedom ei sovi juoksuharrastajan ykkösratsuksi, vaan se onpikemminkin kenkävalikoiman täydentäjä. Siitä kannattaa nautiskella sopivan pieninä annoksina. Lyhyelle peruslenkille tai palauttelupäivän nautiskeluihin hauskempaa menopeliä saa hakea.

Huolella viimeistellyn kengän ulkonäkökään ei ole hassumpi.

Juoksija-lehden testiarvio

Plussaa  Hauskuus, vaimennus, mukavuus.
Miinusta  Ei välttämättä sovi jokapäiväiseen käyttöön.

 

Tekniset tiedot

Hinta 170 e   Paino 248 g (M: US 9,5), 212 g (N: US 8)   Droppi 4 mm

Tarkista myös

Työkaluja vauhtivetoihin

Intervalliharjoittelussa on monia mahdollisuuksia. Tässä muutamia huippujuoksijoiden malleja, joita myös kuntoilijan on helppo käyttää hyödykseen. …

Vastaa

X