tiistai , 13 huhtikuu 2021

Kuivannon Kymppi – syksyn piristys (video)

Kuivannolla järjestettävä kympin juoksu on melkoinen harvinaisuus nykyisten juoksutapahtumien joukossa.

Vuosittain 500 juoksijaa kokoontuu Orimattilan Kuivannolle juoskemaan 10,6 km maalaislenkin. Juoksun erikoisuus on se, että kilpailuun ei ole osallistumismaksua ja juoksija kirjataan ensimmäisen kerran tuloksiin vasta maalissa.

Palkintopöytä notkuu tavaraa, ja osallistujien kesken arvotaan runsaasti palkintoja. Kaikki – juoksijat, huoltajat ja kyläläiset – pääsevät nauttimaan ilmaisesta hernekeitosta. Lintulyhteenkin saa kotiinviemiseksi.

Juoksua järjestää Kuivannon Maamiesseura, ja pääpromoottorina toimii videollakin esiintyvä Pentti Tomminen. Puuhamies Tomminen on kuitenkin huolissaan, saako jo 39. kerran järjestetty juoksu vielä jatkoa. Talkooväki alkaa jo ikääntyä, ja nuoria tekijöitä on vaikea saada mukaan.

Juoksu kerää myös huippuja mukaan, ja reittiennätys on Ville Hautalan nimissä.
Tänä vuonna miesten nopein oli ex-huippumaratoonari Francis Kirwan veli Robert Mugat ajalla 35.09. Naisten ykköseksi juoksi Johanna Lindholm (Juoksija 3/2016) ajalla 39.49.

Kuivannon Kympin tulokset.

Teksti Ari Paunonen  Kuva Ari J. Hyytiäinen  Video Ari Paunonen ja Pena Rekiranta

Tarkista myös

Juha Sorvisto – hiihtolenkkejä ja mattotunkkausta [video]

Kestävyyden yleismies Juha Sorvisto on kokenut suunnistaja, kilpakuntoilijoita testaava liikuntafysiologi sekä polkujuoksumenestyjä.

Vastaa

X