torstai , 27 kesäkuu 2019
Vantaan peruskoulujen maastojuoksukilpailut

Maastojuoksun riemua Vantaalla

Kuka on sanonut ettei maastojuoksu olisi enää suosiossa? Hakunilan urheilupuistossa juostiin 20. syyskuuta Vantaan peruskoulujen maastojuoksukilpailut. Innokkaita nuoria juoksijoita oli viitisensataa.

Tässä kilpailussa tärkeintä oli osallistuminen ja tietenkin oman koulun kannustaminen.

Kilpailussa juostut matkat olivat 1–2 luokilla 1 km, 3–6 luokilla 2 km ja yläluokilla 3 km.

 

 

Kisoista jäi tuskin kenellekään traumoja koululiikunnasta, sen verran iloista sakkia oli paikalla ja mukaan mahtui monenvauhtista menijää. Sääkin suosi osallistujia. Lämpöä oli 18 astetta ja aurinko tuli esiin sopivasti kilpailun ajaksi.

Parasta lasten mielestä tietenkin oli, kun koulusta sai vielä pitää vapaapäivän.

 

 

Kaikki Vantaan peruskoulut eivät kuitenkaan olleet mukana tapahtumassa. Kilpailuihin osallistuminen on valitettavan koulukohtaista. Riippuu paljon, sattuuko koulussa olemaan kiinnostuneita ja aktiivisia opettajia.

Osallistuminen on kouluille jonkin verran myös taloudellinen kysymys, sillä kaikilla ei ole halua tai resursseja panostaa bussikyyteihin kisapaikalle.

Toivottavasti yhä useammat koulut lähtevät mukaan koulujen välisiin maastojuoksukilpailuihin. Parhaimmillaan kisa tarjoaa liikunnan ja yhdessä olon riemua, kohottaa koulun yhteishenkeä sekä antaa matalan kynnyksen kokemuksen maastojuoksukisoihin osallistumisesta.

Teksti ja kuvat Minna Pekola

Vastaa

X