torstai , 6 toukokuu 2021
Polkujuoksija 2019

Polkujuoksija – uutuuslehti polkujuoksijalle!

Julkistamme Polkujuoksijan Bodom Traililla toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna 2019. Ensimmäinen Polkujuoksija saapuu koteihin Juoksijan ja Hiihdon liitteenä.

Voit ostaa Polkujuoksijan ensimmäisen numeron suoraan verkkokaupastamme > Polkujuoksija 1/2019

Lehtihyllyillä myymme Polkujuoksijan paketissa Juoksijan irtonumeron 4/2019 kanssa yhteishintaan 11,90 euroa. Paketti ehtii myyntiin 13.5 alkavalla viikolla.

Polkujuoksija – upea lehti pian käsissäsi

Polkujuoksija 2019 kansi

Terveiset päätoimittajalta

Teimme polkujuoksijoille oman lehden Juoksijan perheeseen. Halusin lehdestä vahvasti lajiyhteisöstä kumpuavan, mikä näkyy juttujen tekijöissä ja kuvaajissa. Lämmin kiitos jokaiselle avustuspyyntööni tarttuneelle!

Mikäli tämä ensimmäinen numero löytää paikkansa polkujuoksijan kaverina, palaamme asiaan myös toisella numerolla. Sille todennäköisin ajankohta on kevät 2020.

Kuulenkin todella mielelläni palautetta lehdestä. Toiko se jotakin lisää harrastukseesi? Mistä tykkäsit? Mitä jäit kaipaamaan? Kerro näkemyksesi osoitteessa juoksija-lehti.fi/polkujuoksija-palaute/

***

Polkujuoksu kasvoi ilmiöksi, elämäntavaksi ja elämysrikkaaksi harrastukseksi. Polkukisoihin osallistuu vuodessa tuhansia suomalaisia. Kun mukaan lasketaan sekä polkujuoksun omaksi harrastuksekseen kokevat että satunnaiset kokeilijat, polkujuoksijoiden määrä on vuodessa roimasti viisinumeroinen.

Lajissa yhdistyvät luonto- ja kestävyysliikunta. Polkujuoksun pariin ovat löytäneet juoksijat, suunnistajat, maastopyöräilijät, hiihtäjät, triathlonistit, retkeilijät ja monet muut.

Tapahtumissa tapaan ihmisiä, jotka kiinnittävät numerolapun rintaansa ensimmäistä kertaa missään lajissa. Se onkin luontevaa, sillä juoksu, (sauva)kävely ja joskus jopa neliveto yhdistyvät poluilla saumattomasti. Toisaalta poluilla riittää loputtomasti koettavaa ja haastetta erilaisina matkoina ja reitteinä.

Tapahtumiin vetävät upeat reitit, lämminhenkinen yhteisöllisyys sekä omien rajojen koettelu – jokaisen itse määrittelemässä suhteessa.

***

Kisat ovat helppo tapa tutustua uusiin reitteihin, mutta polkujuoksu on tietenkin paljon muutakin. Se innostaa piristymään arki-iltana – vaikka otsalampun valossa sitten syksymmällä. Se innostaa tunkkaamaan tuttua mäkeä sadannetta kertaa. Se voi innostaa vaikkapa lomalle kansallispuistoihin pitkin poikin Suomen.

Pohjoismaat tarjoavat helposti leikkikenttää vaikka kuinka pitkään telttamatkaan, jossa ponnahdat paikasta toiseen julkisilla tai kunnon reissuromantiikan tapaan pakettiautolla. Hienoja polkuja riittää ympäri maailman, joten koettava ei lopu kesken. Toisaalta lähiluontokin muuttuu ympäri vuoden tarjoten alati virikkeitä.

Polkujuoksijassa elämme tätä leikkikenttää.

Teksti Tomi Savolainen 

Tarkista myös

Lumiset polut kutsuvat juoksijoita

Tiiviiksi tamppautuneet lumiset polut ovat etenkin pakkaskelillä nautittavia ja helposti juostavia – kuin kapeita luonnossa …

Vastaa

X