perjantai , 16 huhtikuu 2021

Saucony Endorphin -mallisto [kaupallinen yhteistyö]

[KAUPALLINEN YHTEISTYÖ] Sauconyn uusi kenkäsarja kantaa nimeä Endorphin Collection, ja se koostuu kolmesta mallista: Endorphin Pro, Endorphin Speed ja Endorphin Shift. Kesällä 2020 lanseerattava mallisto tarjoaa kaiken tasoisille juoksijoille jotain uutta – kengät toimivat yksilöinä tai toisiaan täydentäen.

Malleja yhdistää Speedroll-teknologia, joka mahdollistaa taloudellisemman ja kehoa vähemmän rasittavan askelluksen. Jäykkä ja pyöristetty kengän etuosa auttaa juoksijaa suuntaamaan energiansa paremmin eteenpäin – lantion paikka suhteessa jalkaterään siirtyy edemmäs eli kehon kallistuskulma eteenpäin kasvaa. Tämän lisäksi jäykempi pohja pienentää isovarpaan niveleen, jalkapohjan kalvojänteeseen, akillesjänteeseen ja pohjelihaksiin kohdistuvaa kuormitusta. Käyttömukavuuden ja yksilöllisen istuvuuden varmistaa päällisen ja välipohjan integroitu Formfit-rakenne.

Speed– ja Pro-malleissa on sijoitettu välipohjan kahden vaimennuskerroksen väliin voimansiirtoa optimoiva sivusta katsottuna S-muotoinen levy. Levyn sijainnin pystyy näkemään jo kengän ulkoasusta, esimerkiksi Pro:ssa ylempi vaimennuskerros on väriltään musta ja alempi sinertävä. Kannassa levy on lähempänä juoksijan jalkapohjaa ja etuosassa taas alustaa. Tällä rakenteella pyritään varmistamaan energian optimaalinen siirtyminen ponnistukseen sallien kuitenkin samalla jalkaterälle mahdollisimman luontainen liikerata.

Endorphin Shift sopii loistavasti perusharjoitteluun. Välipohjassa on käytetty kevyttä ja responsiivista PWRRUN-materiaalia, mikä yhdistettynä suoraan pohjallisen alle sijoittuvaan PWRRUN+ -kerrokseen takaa lempeän ja energiatehokkaan iskunvaimennuksen. Shift painaa 269 g (naiset)/286 g (miehet) ja se lanseerattiin heinäkuun lopussa.

Endorphin Speed toimii loistavasti vauhdikkaammissa harjoituksissa sekä pidempien matkojen kilpakenkänä myös vähemmän juoksua harrastaneelle. Välipohjassa on käytetty uutta PWRRUN PB -materiaalia, joka on PEBA-pohjaista, kevyttä ja jousimaisen tunteen tarjoavaa vaahtoa. PWRRUN PB on kokonaiset 40 % kevyempää kuin PWRRUN+, jota käytetään useissa Sauconyn malleissa. Välipohjaan sijoitettu levy on valmistettu nylonista, mikä on kuitenkin hiilikuitua joustavampi materiaali. Näin ollen Speed on hieman Pro-mallia kiertolöysempi. Painoa on 192 g/221 g ja lanseeraus elokuussa.

Endorphin Pro on hiilikuitulevyllä varustettu täysiverinen kilpakenkä, jolla voidaan rikkoa ennätyksiä aina kuntoilijasta maailman huipulle saakka. Välipohjan vaimennus on täysin vastaava kuin Speed-mallissa, mutta hiilikuituinen levy tekee askeleesta vieläkin tehokkaamman. Tämän lisäksi päällisestä ja iltistä on karsittu kaikki ylimääräinen paino pois tekemättä kuitenkaan kompromisseja materiaalien suhteen. Pro sopii niille, jotka haluavat siirtää ennätyksiä täysin uusille minuuttiluvuille. Painoa kengällä on 179 g/213 g ja se myytiin välittömästi loppuun Pohjoismaissa lanseerauksensa yhteydessä heinäkuun alussa.

Endorphin Collection on tehty juoksijoita varten.

Tarkista myös

Juha Sorvisto – hiihtolenkkejä ja mattotunkkausta [video]

Kestävyyden yleismies Juha Sorvisto on kokenut suunnistaja, kilpakuntoilijoita testaava liikuntafysiologi sekä polkujuoksumenestyjä.

Vastaa

X